Nieuws

Nieuws

Goed doel van 13de kerstboomverbranding gekend

Het goed doel van de 13de kerstboomverbanding is G-sport Pajottenland vzw. GSPORT Pajottenland vzw (GSPvzw) is een club voor sporters met een verstandelijke beperking, zij heeft haar uitvalsbasis in Gooik maar wil in de regio Pajottenland voor alle personen met een verstandelijke beperking een aangepast sportaanbod aanbieden. Kijk naar hun facebookpagina of website. Meer info over de kerstboomverbranding vind je hier.

Merch Anciens en Rugby Ladies wonnen touwtrekken 2018

Er waren 7 ploegen bij de mannen ingeschreven en de winnaar werd  Mersch Anciens voor De Bascule en de Mersch gebroeders. Bij de vrouwen trokken 6 ploegen en daar waren de Rugby Ladies duidelijk de sterkste ploeg voor de Mersch Gezusters en Chiro Karreveld Meisjes van Pepingen.

Hierbij de volledige uitslag van het touwtrekken 2018:

Mannen:

 1. Mersch Anciens
 2. Den Bascule
 3. Mersch Gebroeders
 4. Chiro Karreveld Pepingen
 5. Rugby Pajot
 6. De pompoentrekkers
 7. Groene Kring Oost-Pajottenland

Vrouwen:

 1. Rugby Ladies
 2. Mersch gezusters
 3. Meisjesleiding chiro Karreveld
 4. Bride’s besties
 5. Chiro Kokejane

Proficiat aan alle deelnemende ploegen voor de sportiviteit en inzet !

AED-toestel aan ’t Zaaltje van Beert

 

Wij schonken een AED- toestel (Automatisch Externe Defibrillator) aan de beheerders van ’t Zaaltje in Beert. Een AED- toestel is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Deze defibrillator, waarde 2500€, is zowat de modernste in zijn soort en is full option uitgerust met hartmassage, gewichtsherkenning, ondersteunende stem in het Nederlands en Frans… in de aankoopprijs is het onderhoud en verzekering inbegrepen.

Het toestel is bevestigd aan de buitenkant van het zaaltje. Met deze schenking willen wij een deel van onze opbrengst van de jaarlijkse feesten spenderen aan de gemeenschap van Beert.

Na de feesten van ‘Feestend Beert’ zullen de verenigingen en inwoners van Beert uitgenodigd worden op een infosessie omtrent het gebruik van het toestel.

 

Beweging in en rond de tent

Tijdens het feestweekend organiseert Feestend Beert tal van sportieve activiteiten.

Kubb-Tornooi

Op zaterdagnamiddag wordt voor de 4de maal een Kubb-tornooi georganiseerd. Voor jong en oud. Per ploeg zijn er 3 tot 6 personen nodig. Inschrijven kan via de website tot vrijdagavond 24/08/2108 (22.00 uur) en de dag zelf in de tent tot 11.00 uur. Info via de website, per mail: kubb@feestendbeert.be of bij Sam, tel. 0498/48.46.27. Maximaal 20 ploegen kunnen zich inschrijven.

Moutainbike-cross

Op zaterdagnamiddag vindt er ook een zomerse Moutainbike-cross plaats. Vanaf 11.00 uur kan je ook het parcours verkennen.

Er wordt gereden in verschillende categorieën:

 • Vanaf 5 tot 8 jaar M/V – 10 min. rijden – start om 12.30 uur
 • Vanaf 9 tot 11 jaar M/V – 15 min. rijden – start om 13.00 uur
 • Vanaf 12 tot 15 jaar M/V – 25 min. rijden – start om 13.30 uur
 • B-Reeks vanaf 16 tot … jaar M/V – 30 min. rijden – start om 15.00 uur
 • A-Reeks vanaf 16 tot … jaar M/V – 45 min. rijden – start om 16.00 uur

Inschrijven kan ook nog de dag zelf tot een uur voor elke categorie. Inschrijvingsgeld van 5 euro wordt betaald bij de inschrijving of aanmelding de dag zelf. Een valhelm is verplicht ! Deelnemen is op eigen risico. Parcours is voor zowel mountainbike als cyclocross. Info bij Stijn, tel. 0495/33.17.28, inschrijven kan vooraf via de website.

Touwtrekken

Alle jaren wordt er op maandagavond tijdens Zotte Maandag, touwgetrekken. Het touwtrekken gaat door op  twee BANEN ! Inschrijvingen tot zondagavond in de tent of tot vrijdagavond 24 augustus per mail naar info@feestendbeert.be of via deze link. Er is een mannen- en vrouwencompetitie.

Reclamespot te horen op Radio Victoria

Reclamespot is te horen op Radio Victoria 105,2

Wij bieden jong en lokaal dj-talent een podiumplek

Zoals vorig jaar geven wij dit jaar jong en lokaal dj-talent terug de kans om ons evenement te openen. Zo zullen vrijdagavond, tijdens Gigadance, dj’s JS Hardbass, Disco Booze, DJ HardHassel en Surrender2Bass hun kunnen tonen aan het grote publiek. We wensen hen veel succes !